Thursday, March 14, 2013

Hari Aku lah! anda.? :DAssalamualaikum.. Hello, Hai hai!

Diharap hari2 kite sentiasa dalam keadaan Bahagia2 n Ceria2 selalu ok ^_^
Baru lah hidup kite sentiasa Osem..!!! tak gitu :D
Alhamdulillah syukur ke hadrat illahi dengan limpah kurnianya kita masih lagi bernafas utk detik ini dan masih lgi diberi kesempatan untuk terus brjalan diatas muka bumi ni yang penuh dengan liku liku perjalann..


"Setiap yang bernyawa akan merasakan mati.Kami akan menguji kamu dengan keburukan dan kebaikan sebagai cobaan (yang sebenar-benarnya). Dan kamu akan dikembalikan hanya kepada kami." (Al-Anbia': 35)


Kira punya kira rupa-rupanya dah masuk 20an! umur 20! hah!! biaq betoii hahaa dah makin tue rupenye aq ni, huhuu pape pun itu juga sbenarnye satu peringatan utk aq ni yang mane makin bertambah umur makin dekat dengan keMatian~ Sakaratulmaut~ hawhaw. X_X'

 "Di mana juga kamu berada, maut akan mendapatkan kamu (apabila sampai ajal) sekalipun kamu berada di dalam benteng yang tinggi lagi kukuh..." (An-Nisa': 78)

DAN.!!! dan jangan tersilap! Tidak semestinya kita rase kita ni muda kita leh hidup lame.. Owhh "tidak" sbb nyawa kita bile2 masa Allah boleh tarik cume xthu bile n dimane je taw~  tah tah tengah syok makan tiba2 kita tercekik pastu trus mati ataupun turun tangga tergelincir terjatuh trus mati.. perghh.!! ataupun masa tengah buat dosa or maksiat kita mati hohoo.. Nauzubillahiminzalik Moge dijauhkan.. Seramm~ 

Sama-sama lah kita perbaiki segala kekurangan yang masih ada pada diri kita dan mungkin ada saki baki jahiliyyah yang masih melekat pada diri kita kita cepat2 hmpuskan virus tu.. Cukuplah dengan ingat MATI insyaAllah pasti kita akan takut nak buat sesuatu dosa itu.. emmm. 

Dan yang Pasti setiap hari kita tidak akan terlepas dri melakukan dosa dan jadikan lah Solat Sunat taubat ataupun Muhasabah diri seblum tdo sbagai amaln untuk kita sentiase Scan dan mencuci segala virus2 dosa supaya ia tidak terus merebak dan merosakkan kita .. sama-sama kita cuba k doa doa.. 


Dikesempatan ini juga saya ingin mengucapkan ribuan "Terima kasih", Thank You", "Syukran Jazilan" pada Teman2 kawan2 rakan2 sahabat2 sama ada yang mengenali atau yang tidak mengenali yang wish Birthday n mendoakan saya pada tarikh dan angka yg ditunggu tunggu kihkihkih.. sehari seumur hidup kot 130313 ni... tahun depan 130314 arrr pastu 130315 arrr n seterusnye.. insyaAllah jika diberi kesempatan umur yang panjang.. tunggu angka n tarikh yang ni pulak 130333 hahaaa..  

OK lah Rasanya cukup untuk perkongsian yang tak seberape ni.. nnti  kalo saya ade Masa, Waktu n Time saya akan sharing2 lagi ok ;) Segala yang baik itu datang dari Allah yang lemah itu datang dari diri saya sendiri... akhir kalam Wabillahitaufiq Walhidayah Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh.. :D

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...